Opslag

Franzen Landbouw beschikt over een totale opslagcapaciteit van 15.000 ton. Deze is verdeeld over vijf verschillende locaties in Dirksland, Oude-Tonge, Battenoord en Ooltgensplaat. Naast de opslag van onze eigen producten wordt deze ruimte ook verhuurd aan derden. Van deze ruimte is 3000 ton een mechanisch gekoelde kistenbewaring. Gedurende het jaar slaan wij veel verschillende producten op als aardappelen, zaaiuien, eerstejaars plantuien, tulpenbollen, en tarwe.

Voor het opslaan van hakvruchten gebruiken wij verschillende systemen.

Persventilatie
Met een persventilatiewand wordt er een luchtstroom gecreŽerd langs iedere verdieping kisten. De open kisten worden op deze manier zowel van onderaf als bovenaf geventileerd. De voordelen van kistbewaring met persventilatie zijn:

  • Frisse luchtstroom komt op meerdere plaatsen de bewaring binnen
  • Producten worden in de kisten vanaf boven en onder geventileerd
  • Nauwelijks kwaliteitsverschil tussen producten uit een cel

Zuigventilatie
Het Zuigventilatiesyeem zorgt voor onderdruk bij de rijen opgeslagen kisten. Hierdoor ontstaat een zij- en onderwaardse luchtstroom. De zuigventilatiewand stoot een deel van de luchtstroom naar buiten, zodat een deel frisse buitenlucht meegenomen wordt in de ventilatiestroom. De voordelen van kistbewaring met zuigventilatie:

  • Frisse luchtstroom komt op meerdere plaatsen de bewaring binnen
  • Hoge droogcapaciteit
  • Geschikt voor lange rijen kisten

Bulkbewaring
Omdat de te bewaren producten in grote hoeveelheden wordt opgeslagen, zijn de ventilatiekanalen of speciale ventilerende vloerdelen essentieel. In combinatie met de juiste ventilatoren wordt een continue luchtstroom door de productstapel geleid. De voordelen van bulkbewaring:

  • Optimaal gebruik van beschikbare ruimte
  • EfficiŽnt inschuren van producten
  • Geen kisten nodig

Voor het vullen van kuubskisten maken wij gebruik van een Foekema/Wevano kistenvuller. Deze vult kisten probleemloos zonder stortkegels en met een grote capaciteit.

Voor seizoen 2011 zal onze opslagcapaciteit verder uitgebreid worden. Een nieuwe bewaarplaats, speciaal uitgerust voor het opslaan van graan, met een capaciteit van 10.000 ton. Het opslaan van graan zal worden uitgevoerd voor derden. Heeft u interesse in de opslagmogelijkheden die wij voor uw bedrijf kunnen aanbieden? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.